Áhkku Blog

Áhkku Blog

A diary about the exhibition "Áhkku - I honour us"

Narsaq

Category: DiaryPosted by Kari 2007-11-08 21:29:00

Vi kom hit igår efter en lång och tidvis spænnande resa. Sista biten med helikopter. Ja, det var væl den spænnande biten. Resten var till 60% væntan.

Val framme togs vi emot av den grønlændska kylan i vinden och den grønlændska værmen hos mænniskorna. Rie och Finn bjød på en fantastisk middag och vi fick smaka på grønlændska delikatesser. Val, myskoxe, hellefisk och rødfisk. Isen till att kyla drycken med var tusenårig, inlandsis helt enkelt.

Vi fick, førutom god mat, oss serverat historier om isbjørnar i byn. Jag tror de føredrar afrikaner framfør en seg lapp, så jag kænner mig sæker.

Jag kænner mig hemma hær, som om jag var i Sapmi. Husen vinden, bergen snøn, mænniskorna.

Killarna har haft workshop med 9-åringar på fm och nu med 13 åringar på em. Værldens øs på fm. Helt pløtsligt børjade 9-åringarna visa upp sina færdigheter i streetdance. Inte ær det någon skillnad på barn hær eller dær. Eller på oss andra heller f.ø. Førutom att jag ær den som fryser mest. Borde inte det ligga i mina gener att tåla kyla?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Märtisen 2007-11-14 14:26:23

Hej mams!!

Hoppas allt är bra med dig! Såg ditt sms om TV och radio!!! Hur gick det? Går det att se på nätet? Låter som både utställning, du och dina "pojkar" har det bra! Coolt med barnen och danslektionerna! Har ni varit ute på glaciären? Har du sett några isbjörnar? Är så nyfiken på hur ni har det... Försökte precis ringa men fick inget svar... Försöker igen lite senare.

Längtar så efter att få se dina bilder! Ta hand om dig.

kramar

Posted by Kina 2007-11-10 18:34:31

Hej, kära du!!! Önskar att jag kunde vara med dig, även om jag är en frusen typ. Är din vernissage i dag , kanske? Allt gott till dig. Skriv gärna på din blogg igen.

Kram, Kina